Labyrinter med ordklasser – genkend ordklasser som navneord og udsagnsord

En stor del af at lære dansk og mestre det danske sprog er grammatikken og viden om ord og sætninger. I indskolingen arbejder man især med ordklasser – altså navneord, udsagnsord og tillægsord. Når dit barn skal have en forståelse af ordklasserne gælder det nåde om at kunne identificere ordklasser og kende til ordklassens særlige kendetegn. Det kan være ordets bøjning, placering i en sætning eller regler for ordklassen.

Disse labyrinter er det noget af det første om ordklasser, som kan laves. Her skal dit barn identificere ordklassen og finde vej igennem labyrinten ved at gå på ordene tilhørende ordklassen.

Der er labyrinter med navneord, udsagnsord, biord og tillægsord. Opgaven passer bedst til 2. og 3. Klasse.

I dette hæfte arbejdes der med at øve de forskellige ordklasser. Her handler opgaverne om, at dit barn skal finde vej igennem en masse ord i samme ordklasse, for at komme igennem labyrinten.

Dit barn kommer til at arbejde med navneord, tillægsord, udsagnsord og biord. Opgaverne er lavet til at være meget overskuelige og enkle at arbejde med, og samtidig vil dit barn komme igennem en stor variation af ord i forskellige ordklasser, som barnet bliver trænet i at sortere i. Hæftet har et roligt design, hvilket er med til at virke indbydende.

Der er 4 opgaver i dette hæfte, men hvis du kunne være interesseret i flere opgaver, kan du eventuelt tage et kig forbi vores butik! Skoleopgaver i butikken

Vores prioritet er altid, at vores hæfter skal være sjove, overskuelige og farverige, så hvis du er interesseret i endnu mere fra os, så har vi også et stort udvalg af gratis materiale. Gratis materiale til indskolingen

Mål: Genkende ordklasser

Målgruppe: 2.Klasse, 3.klasse

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr